Валентина Йоргакиева

Сугестопед (Сертификат № 309/2013 г.) към Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”

Сеньорита Валентина има излъчването на дива роза от Латинска Америка. Тя казва за себе си, че е родена под щастлива звезда, защото винаги е правила това, което харесва и е сбъдвала мечтите си.

Завършила е Испанска филология, а след това и Тюркология в СУ „Св. Климент Охридски”. Хората често й казват, че тези култури много добре пасват на нейния темперамент. За деветгодишния си опит като преподавател по испански език преминава редица обучения, а от 2013 година е сертифициран преподавател-сугестопед към „Фондация професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”.

В Център по Класическа Сугестопедия „Вихровения” тя се чувства точно на мястото си и преоткрива себе си с всеки изминал ден. Обича да експериментира, да импровизира и да твори, с нея всеки час по испански протича по различен начин. Мотивират я сияещите от щастие лица на обучаващите се, когато им е подготвила нещо ново и необикновено. В работата си като сугестопедагог не спира да се забавлява и да се усмихва, а обучаващите се преживяват всеки един от часовете и сънуват на испански. Казва, че когато има любов и желание, резултатът винаги е добър. Необходими са още добро настроение и свобода. Свободата да твориш и да се изненадваш от неограничените си възможности.

Тя носи горещата кръв на латиноамериканка и обожава да пее и танцува. Танцьор е в ансамбъл за български народни танци „Зорница”, но добре влиза и в ролята на танцьорка на фламенко. За нея преподавателят-сугестопед е изключително позитивен, отдаден, креативен, нестандартен и с онова пламъче в очите, с което ти дарява любов и те вдъхновява.

Ново от блога