Румяна Йохнева

Сугестопед (Сертификат № 338/2014 г.) към Фондация „ Проф. д-р Георги Лозанов и проф.д-р Евелина Гатева”

Да станеш сугестопед, след като почти целият ти професионален опит е преминал на ключови мениджърски позиции в корпоративния свят, е равносилно на катарзис. Точно това се случва с Руми Йохнева, когато преди около 2 г. осъзнава, че заемайки поста директор маркетинг и продажби в голяма компания, всичко, което я заобикаля, е „кухо” и никому ненужно, а тя самата се чувства като „плевел”, избуял на грешната нива. Решението, което взима тогава, да преобърне живота и кариерата си като стане сугестопед по английски език, вероятно изненадва мнозина. Тя обаче е убедена, че това е едно от най-смислените неща, които е правила. Руми с радост разгръща уменията си на английски филолог  (завършила е СУ „Св.Климент Охридски” ) и се свързва със сугестопедията.

Днес Румяна Йохнева, която е сугестопед от лятото на 2014 г., преподава английски език за деца и възрастни. С усмивка разказва колко красив може да бъде животът, когато общуваш всеки ден с човешки същества, а не с компютри. Не съжалява за изгубената кариера и възможностите, които е имала във САЩ, където живее и работи близо 7 години.

„Всеки може да проговори чужд език. И няма нищо страшно да го направи във всеки етап от живота си, дори и по-късно. Най-важното е да го иска!”, казва Руми.

Ново от блога