Google

Преподаватели

Начало - Преподаватели - Елена Косева
Елена Косева

Елена Косева

Сугестопед (Сертификат № 310/2013 г.) към Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. 

д-р Евелина Гатева"

Елена Косева излъчва топлината, спокойствието и нежността на класическата музика. Като начален преподавател в Образователен Център „Медиа” и Център по Класическа Сугестопедия „Вихровения” тя дарява на малките си ученици това, от което най-много се нуждаят - разбиране и обич.

Още преди да се запознае със сугестопедията Елена търси метод, който да отговаря на нуждата на децата от среда, в която да се развиват спокойно, да играят и да си помагат. Споделя, че малките момичета и момчета по природа са любопитни и любознателни. Според нея основното нещо, от което се нуждаят е свобода, за да могат да развиват и изразяват въображението си. Сугестопедичното обучение им дава тази свобода, радост от знанието и възможност да се чувстват откриватели. Това е и причината нейният образ в сугестопедичните занимания да бъде на Калина Цветна – весел учен зоолог, който обсипва децата с безброй любопитни истории за света и неговите безкрайни тайнства.

Мис Елена е много радостна, когато получава писмата на децата до нейната героиня Калина Цветна. С усмивка споделя как те подскачат и не могат да си намерят място от вълнение, когато са в очакване на посещението й. „Когато децата се преобличат в костюми и сами влизат в роля, се освобождават от усещането, че някой ги кара да учат. За тях това е забавна игра, в която няма и капчица напрежение. Имат пълната свобода на движение, на мислене и изразяване” – казва нашата преподавателка. Елена Косева споделя, че всички деца обичат да играят и няма момент, в който някое от тях да не е активно в сугестопедичния учебен процес. Тя е щастлива да види резултатите от своите уроци. Разказва за 8 годишна ученичка, която е започнала да пише сама своя книжка и да прави илюстрации към нея. За щастие на мис Елена „Приключенията на Мърморко” станали поредица и започнали да се появяват всеки сезон. Калина Цветна се радва на всички успехи на децата. Тя споделя за тяхната голяма активност в грижата им за отглеждането на маруля, риган и калдаръмчета, които сами са посадили. Радва се на способността им да разпознават великите композитори и автори на класически произведения. „Когато домашното и урока са написани под формата на игра, знанието се възприема с лекота, а страхът от провал, който децата често изпитват в училище, го няма. Без оценка и поставени строги рамки те се справят чудесно с всички предизвикателства.”