Ден на Отворени врати се проведе в Център по Класическа сугестопедия Вихровения – гр. София

На 30 септември 2017 г. „Вихровения” проведе Ден на отворените врати за всички, които имат интерес към изключително ефективния метод на учене и преподаване, наречен Сугестопедия. Наши гости в този ден специален ден бяха родителите и ученици, които заедно се забавляваха и имаха възможност да разговарят със сугестопедагозите ни.

За децата и младежите демонстрирахме сугестопедично обучение за бързо и лесно овладяване на чужди езици и за ранно ограмотяване на най-малките. Уроците ни по немски и английски език бяха насочени към възрастовата категория от 4 г. до 14 г. За техните родители показахме как работи методът по време на преподаване на английски, гръцки, немски, френски, италиански, бизнес английски и български език за чужденци. Присъстващите зададоха своите въпроси към екипа на „Вихровения”, като основното питане на всички беше как всъщност се постигат изключителните резултати от това авангардно обучение.

Сугестопедията е световно признат метод на преподаване, но у нас отскоро става отново популярен, въпреки че има български корени. Началото е поставено от българския учен проф. д-р Георги Лозанов. Сугестопедията позволява на учащите да научат в пъти повече материал, който остава в дълготрайната памет. На практика това се случва, като се позволява на личността да реализира способностите си, да отключи творческото си начало и да учи без стрес, принуда и притеснения. Методът е напълно безопасен, като се работи върху неизползваните възможности на човешкия ум чрез различните форми на класическото изкуство и създаването на емоционална и любяща среда за обучаваните.

Ефективността на сугестопедията е научно доказана. Ние в Център по Класическа сугестопедия Вихровения го доказваме и практически всеки ден. Нашите ученици научават много повече за много по-кратко време и постигат много по-високи резултати в сравнение с обучаваните по традиционните методи. Така те имат много по-добър старт в живота и са по-подготвени да се справят сами с всяко предизвикателство. Вярваме, че и всички присъствали на Деня на отворените врати в нашия център се убедиха в необятните възможностите на сугестопедичното учене.

Център по Класическа сугестопедия „Вихровения“ регулярно организира дни на отворените врати. Събитията са с вход свободен и са съпътствани от много и интересни занимания за малки и големи. За да следите дейността ни и да получавате информация за всички събития, които организираме, абонирайте се за бюлетина ни тук.

Ново от блога