Често ни питате

Какво се случва по време на сугестопедичните занимания?

Заниманията са безкрайно разнообразни, с много смях, изненади и обрати. Какво правим? Разговаряме на различни теми, шегуваме се, четем, слушаме класическа музика, превеждаме, учим чрез игра, танцуваме, разиграваме ситуации от ежедневието, пеем и се смеем. Във всяка една дейност сте свободни да се включите или просто да наблюдавате.

Работата по всеки урок включва 4 етапа, разпределени в няколко дни: артистично въведение от преподавателя, концертен сеанс, разработка, представяне от курсистите. Повече за процеса и какво да очаквате от курса можете да разберете в събеседването с преподавателя, преди да се запишете за курса. Запишете се за събеседване.

Как са разпределени учебните занимания по чужди езици?

Курсовете са 5-седмични, интензивни, всеки ден от понеделник до петък по 4 учебни часа (по 45 минути). Дневните занимания са организирани в 2 части, всяка по 1ч 30 минути, с пауза от 30 минути между тях. За най-добри резултати е важно да бъдете навреме и да присъствайте редовно на заниманията.

Колко са големи групите?

Групите в курсовете ни за възрастни са до 12 човека.

В какви часове се провеждат курсовете?

Сутрешната група започва в 9:00 ч и завършва в 12:30 ч, вечерната група започва в 18:30 ч и завършва в 22:00 ч. Каним ви да проверите в Календар часовете за конкретния курс, който ви интересува.

По какви учебници се учи?

Използваме специално разработени сугестопедични учебници по съответния език с репродукции от известни художници от съответната националност. Преподавателят подготвя и раздава допълнително текстове на песни и други помощни материали, по негово/нейно усмотрение.

Пише ли се в курса?

Първата част от езиковите курсове е насочена към развитието на говоренето, четенето, разбирането. В курса не се пише интензивно, но е добре да имате молив/химикал, за да си водите записки в учебника. Ако желаете, можете да си носите тетрадка за допълнителни записки.

Има ли домашни?

В курса няма стандартни домашни работи. Периодично ще е необходимо да помислите за кратка устна история, която да представите в курса.

Какво трябва да си нося в първия ден на курса?

Усмивката, чифт пантофи, молив или химикал за отбелязване/записки.

След работа съм доста изморен. Ще мога ли да уча в такова състояние?

Сугестопедичните занимания не само че не изморяват, а водят до отмора. Ако идвате изморени от работа, курсът ще ви помогне да си отпочинете и разведрите. Ако посещавате сутрешен курс, той ще ви зареди с добро настроение и вдъхновение за целия ден.

Какви нива за обучение съществуват по метода на сугестопедията?

I-вото сугестопедичо ниво по английски език (по учебника „The Return”) се взима на 2 части – първата от 5 седмици, втората (продължение) от 3 до 4 седмици, според нивото на групата. Това ниво насочено към развитието на говоренето, четенето, разбирането, устния превод от английски на български и обратно. В този курс не се пише интензивно, но е добре да имате молив/химикал, за да си водите записки в учебника.

II-рото сугестопедично ниво обръща по-специално внимание на писането: фонетиката, правописа, писмения превод и преразказ.

Такива са принципите като цяло и за останалите езици. За детайлна информация за езика, който ви интересува, ви насърчаваме да се свържете с нас.

Какво ниво по Европейската езикова рамка покриват чуждоезиковите курсове за възрастни?

I-вото сугестопедичо ниво (първия учебник) покрива материал, равняващ се на А1 и А2 по Европейската езикова рамка, като може да се стигне до B1, в зависимост стартовото ниво.

II-рото сугестопедично ниво покрива материал, равняващ се на B1 и B2 по Европейската езикова рамка, като може да се стигне до C1. За по-точно определяне на вашето ниво по Европейската езикова рамка, е необходимо да положите съответния стандартизиран тест.

Ще получа ли сертификат в края на курса?

В края на успешно звършилия ви курс ще получите два сертификата – един от Центъра по класическа сугестопедия „Вихровения” и втори от Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”.

Ако имате други въпроси, моля попитайте ни тук.

Ново от блога