Инициативи

София диша с “Вихровения”

През август 2013 г. “Вихровения” взе участие в мултижанровия фестивал „София диша”, създаден като проект, подпомагащ кандидатурата на града ни за европейска столица на културата през 2019г.

Тъй като събитието включва прояви от областите, които са част от сугестопедичното обучение – танц, музика, приложни изкуства, кино, театър, архитектура и дизайн, нашите сугестопедагози се чувстваха като у дома си. Представените от тях фрагменти от сугестопедични курсове по френски, немски, италиански и английски език предизвикаха голям интерес сред публиката на фестивала. Наблюдаващите бяха въвлечени в необикновено преживяване и се превърнаха в активни участници в сугестопедичните уроци. Децата и възрастните, които станаха част от нашето представление си тръгнаха с научени много нови думи и изрази.

За нас

Когато любовта срещне свободата, тя се отрази в ученето и то стане необикновено ... Когато се свържем с изкуството и намерим златното сечение в учебния процес ... и се разтворят границите на прякото възприятие ... Учим много повече. Много по-бързо. Учим със сърце. С игрови преживявания и чрез свързване с класическото изкуство.